Laten we eens eerlijk zijn over het brandschoon houden van je kontje en de producten bekijken die je nodig hebt om je kont voor te bereiden op actie! We hebben het over douchen: de hygiënische praktijk van het uitspoelen van het anale kanaal met water, voorafgaand aan anale seks of anaal spel.

Hoewel een gezond, vezelrijk dieet kan helpen, geven sommige mensen er de voorkeur aan om voor anale seks te douchen om mogelijke rotzooi tot een minimum te beperken. Dit is een persoonlijke keuze, maar de meeste bottoms (ontvangers van anale seks) douchen hun billen voor hun eigen gemoedsrust (d.w.z. "better safe than sorry") en daar zijn we het mee eens. Het is beter om voorbereid te komen dan helemaal niet!

Voordat we ingaan op de details van de producten die je nodig hebt om het schoon en comfortabel te houden, is het belangrijk om te weten dat het geduld en wat oefening vergt om te leren hoe douchen werkt, en dat het soms anders gaat dan gepland.

Houd een open geest en probeer niet te preuts te worden over deze dingen; met een goed gevoel voor humor kom je een heel eind. Laten we die kont nu eens klaarmaken voor een kleine spabehandeling. Brandschoon achterwerk, hier komen we!

Wat heb ik nodig om te beginnen met douchen?
Een stijf mondstuk in je bips duwen (zonder glijmiddel) kan scheuren veroorzaken op plekken die we niet willen. Het is niet alleen pijnlijk, maar het kan ook je risico op seksueel overdraagbare aandoeningen verhogen. Daarom hebben we om te beginnen twee dingen nodig: een goede glijmiddel en een douche.

Glijmiddel is je beste vriend als je iets in je kont wilt stoppen. Als je niet genoeg glijmiddel gebruikt, verhoog je de kans op irritatie en scheuren aanzienlijk, dus gebruik er veel van (heel veel).

Siliconen glijmiddel is je beste keuze, het gaat veel langer mee dan glijmiddel op waterbasis en je hoeft minder vaak opnieuw te smeren. Voordat je begint, smeer je jezelf en het mondstuk van je douche royaal in.

Met welke douche moet ik beginnen?
Beginnersvriendelijke douchekits zijn overal verkrijgbaar bij seksshops, ook bij ons. Douchedouches of slangopzetstukken worden alleen aanbevolen voor de absolute pro's, diegenen die regelmatig douchen (hé homo's, we zien jullie). Bij Newside hebben we drie verschillende douches waar je uit kunt kiezen:

 1. Aneros’ Prelude Enema Bulb Kit  Deze klysma ballon is gemaakt van siliconen van medische kwaliteit en heeft een uniek langzaam stromend eenrichtingspijpje. Dit betekent dat vloeistof geleidelijk en comfortabel wordt ingebracht, zonder ongemakkelijke kramp of rommelige zwarte stroming. Van de drie opties die we bij Newside hebben, spant deze douche de kroon omdat hij het meest gebruiksvriendelijk is, vooral bij het inbrengen, dankzij het kleine mondstuk.

 2. Renegade's Body Cleanser of Deluxe Cleanser  De Renegade Deluxe Cleanser is de verbeterde versie van de klassieke douche, de Body Cleanser. Ze hebben allebei een afneembaar mondstuk voor eenvoudig schoonmaken, maar de Deluxe Cleanser heeft een meer lichaamsbewuste vorm, met een grotere kanteling. Een eerlijke waarschuwing voor beginners, je krijgt een grotere bol bij deze optie (een grotere bol betekent dat je meer water kunt vasthouden), maar dat betekent ook een grotere spuitmond. Het is een diepere reiniging dan de klysma-bol, maar een beetje uitdagender om in te brengen.

Vaak gestelde vragen
Nu we de producten die je nodig hebt op een rijtje hebben gezet, beantwoorden we een aantal onderliggende vragen die je misschien hebt:

 1. Kan ik zeep of andere toevoegingen in het water gebruiken?
  Het korte antwoord is nee. Je kunt geen zeep, olijfolie, bleekmiddel, alcohol of iets anders gebruiken dat je onder je gootsteen kunt vinden. Voor anaal douchen kun je het beste gewoon lauw water gebruiken.

  De reden hiervoor is dat je lichaam een delicate balans van elektrolyten nodig heeft om normaal te functioneren, en het is belangrijk om de juiste vloeistof te gebruiken om je kont te reinigen. Kraanwater of normale zoutoplossing (een watermengsel met de juiste hoeveelheid natriumelektrolyt) zijn de enige twee opties.

 2. Hoe vaak moet ik douchen?
  Je wilt het niet overdrijven. Zelfs als je met het juiste water, de juiste temperatuur en het juiste glijmiddel douchet, kun je het slijmvlies in je kont nog beschadigen. Hierdoor loop je een veel groter risico op een infectie bij je partner.

  Er is geen veilig, magisch getal voor douchen, maar probeer je te beperken tot één keer per dag gedurende twee of drie dagen per week.

 3. Is het normaal om ongemak te voelen tijdens het douchen?
  Het is normaal om een licht ongemak te voelen, vooral voor beginners. Maar pijn is niet normaal en als je dit ervaart tijdens het douchen, stop dan onmiddellijk en raadpleeg een arts.

  Het kan zijn dat je aambeien of anale fissuren hebt, en anaal douchen is geen goed idee als je een van deze hebt. Het zal meer pijn veroorzaken en je kunt jezelf mogelijk nog meer verwonden als je doorgaat met douchen.

Anaal douchen is een game-changer voor iedereen die nieuwsgierig is naar anale seks, of voor degenen die gewoon een extra vleugje reinheid willen. Door te weten welke soorten anale douches er zijn, je aan de veiligheidsvoorschriften te houden en stap-voor-stap instructies te volgen, kun je zelfverzekerd en veilig douchen.

Bonustip als je meer van visueel leren houdt: de beste, illustratieve gids voor anaal douchen die we zijn tegengekomen vind je hier. Graag gedaan, en veel plezier besties!

Laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden beoordeeld voordat ze worden gepubliceerd