Hoe werkt een anale douche?

 

Over het algemeen beschouwen we de anus als ‘vies’. We weten allemaal dat onze ontlasting uit de anus komt, en dat daar vaak een vies luchtje aan hangt. Om die reden is anale seks niet voor iedereen weggelegd. Geen probleem, ik kan dat begrijpen.

Maar als ik je vertel dat er een anale douche bestaat, die je anus van binnen helemaal kan reinigen, zodat er tijdens de anale seks geen verrassingen zijn?

Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

 

Nog niet eens zo lang geleden was seks nog steeds een groot taboe: Daar praat je niet over! Gelukkig is dat inmiddels verandert. Hoewel het niet een onderwerp voor een (braaf) verjaardagsfeestje is, praten we er toch meer over. En niet alleen over seks in het algemeen, maar ook over specifieke onderwerpen zoals een orgasme, de erectie, spannende seksstandjes etc.

 

Maar wat nog steeds taboe blijft, is anale seks. Anale seks is vies, is alleen voor homo’s etc. Maar niets is minder waar. Anale seks is plezier voor iedereen!

 

En als je je onzeker voelt over onaangename verrassingen tijdens de anale seks, dan kan ik je beslist een anale douche aanraden.

 

Wat is een anale douche?

Anaal douchen is het schoonmaken van je anus, meestal als voorbereiding voor anale seks. Het doel van het anaal spoelen is om de kans te verkleinen dat ontlasting, inclusief vieze geurtjes, je anale seks gaat verpesten.

De meeste anale douches gebruiken gewoon water om je rectum schoon te maken. Hierbij wordt steeds water ingespoten, even in laten werken, en daarna ‘uitpoepen’.

 

Is anaal spoelen nou echt nodig?

Anaal douchen heeft voor- en nadelen, laat ik daar duidelijk in zijn. Over het algemeen zorgt jouw eigen lijf voor het schoonmaken (en schoonhouden) van je darmen. Tenzij je nodig naar het toilet moet, is het onderste deel van je darmen altijd vrij van ontlasting. Er is geen vinger of penis die lang genoeg is om het deel van de darmen te bereiken waar je ontlasting zich aan het verzamelen is. De veiligste keuze is om anale seks te hebben nadat je naar het toilet bent geweest.

 

Voor sommige mensen is een normale douche, samen met het schoonmaken van het externe deel van de anus, voldoende om zich zelfverzekerd te voelen.

Let er wel op dat je niet te veel zeep. Gebruikt. De anus is erg gevoelig en sommige soorten zeep kunnen irritatie veroorzaken.

 

Maar ook al ben je naar het toilet geweest, en zorgt je lichaam zelf voor het schoonmaken van de darmen, kan het natuurlijk altijd voorkomen dat er poepresten in de darmen en aan de binnenkant van de anus achterblijven.

Dit is met name het geval als het niet zo vreselijk nauw neemt met je dieet: Weinig vezels, veel vet, en weinig drinken.

 

Zeker in dat geval kan een anale douche een uitkomst zijn, ook al zou het alleen maar voor je eigen geruststelling zijn.

 

Is een anale douche veilig?

Ik ben geen arts, en ik ga niet pretenderen alles te weten over anaal schoonmaken, maar ik heb er geen negatieve ervaringen mee. Ik gebruik een anale douche al sinds bijna 10 jaar zonder negatieve gevolgen.

 

Maar laat ik wel duidelijk zijn: Je darmen bevatten bacteriën. De meeste bacteriën zijn goedaardig en noodzakelijk voor de werking van je spijsvertering. Daarnaast houden de goede bacteriën de slechte bacteriën onder controle. Als je té vaak, of te agressief, anaal doucht dan kunnen de goede bacteriën deels wegspoelen. Dit kan je vatbaar maken voor maag- en darmklachten.

 

Het beste advies wat ik je kan geven: Luister naar je eigen lichaam! Alleen jij weet wat je voelt waardoor alleen jij de juiste beslissing. Kan nemen over de frequentie van een anale douche.

 

Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat ongelukjes kunnen gebeuren. Dus als je ooit in een situatie terechtkomt dat het een beetje ‘rommelig’ gaat worden: Geen paniek! Het maakt je beslist niet een vies mens of een monster. Het betekent dat je gewoon mens bent. Een normaal mens.

 

Ken je deze nog?

Koning, Keizer, Admiraal: Poepen doen ze allemaal!

 

Dus: Hoe werkt een anale douche?

Grofweg zijn er twee soorten anale douches: Een opzetstuk op de douchekop die water in je anus spuit, en een soort ballon die al pompend via een tuitje water in je anus brengt.

 

Anale douche als opzetstuk op de douchekop

Dit is de gemakkelijkste manier om je anus schoon te maken als voorbereiding op anale seks. Ervan uitgaande dat je nu onder de douche staat en het opzetstuk stevig bevestigd hebt aan de doucheslang, moet je het volgende doen:

 

 • Draai de waterkraan open

Zorg ervoor dat het water lauw is. Niet te warm en zeker niet te koud. Draai de kraan niet helemaal open, want een te hoge waterdruk is niet aan te raden voor de gevoelige anus. Als je de douchekop omhoog richt, maag de waterstraal niet hoger komen dan ruim 10 centimeter. Dat is natuurlijk een richtlijn. Je voelt zelf het beste hoe ver je kunt gaan.

 • Plaats de anale douche tegen je anus

Het is niet beslist nodig om de anale douche daadwerkelijk in je anus te steken. Als je de kop van de anale douche tegen je anus houdt, begint je anus vanzelf te ontspannen. Het water zal dan vanzelf naar binnen stromen. Als je moeite hebt met het ontspannen van je anus, kun je je anus strelen met je vingers en misschien even een vinger in je anus steken. Het ontspannen gaat dan gemakkelijker.

 • Laat het water 5 seconden stromen

5 seconden zou genoeg moeten zijn om je dikke darm met water te vullen. Als je dit langer doet, komt ook het water hoger in je darmen. Hoe hoger, hoe lastiger om het. Water er weer uit te krijgen. Overdrijf dus niet!

 • Houd dit een paar minuten vast

Als het je lukt, probeer dan het water minimaal 1 minuut (liefst 3 minuten) binnen te houden. Je kunt eventueel een beetje bewegen, of op en neer springen, om het water beter zijn werk te laten doen. Wel voorzichtig in verband met de gladde douchevloer!!

 • Spuiten maar!

Als je het niet langer vol kunt houden, laat je je anus ontspannen en spuit je het water eruit. Je kunt dit op het toilet doen, maar als je geen problemen hebt met een beetje ontlasting (meestal gewoon bruinig water) in je douche, dan is het toilet niet nodig.

 • Herhalen

Herhaal dit proces net zolang totdat het water er helder en zonder vieze geurtjes uitkomt. Dit kan wel tot 5 keer zijn, afhankelijk van wat je recent gegeten hebt en of je al naar het toilet bent geweest.

 • Maak je anus schoon

Na het hele proces maak je de buitenkant van je anus schoon met water en zachte zeep.

 

Anale douche in de vorm van een klysma

Een andere mogelijkheid is om een klysma te gebruiken. Dit is een soort ballon met een tuitje. De ballon vul je met water, het tuitje steek je in je anus, en je pompt zo het water naar binnen.

Groot voordeel is dat je het gemakkelijk mee kunt nemen, voor het geval je kraanopzetstuk niet op de doucheslang van je hotel past. Ook kun je deze versie redelijk gemakkelijk op het toilet gebruiken.

Dit is de werkwijze voor een efficiënte schoonmaakbeurt:

 

 • Het vullen

Haal het tuitje eraf, en vul de ballon tot aan de rand met lauw water. Sluit de ballon af met het tuitje en houd het geheel rechtop, om te voorkomen dat het water er weer uitloopt.

 • Gebruik siliconen glijmiddel

Smeer het tuitje in met glijmiddel. Beter is om ook je anus aan de buitenkant EN aan de binnenkant in te smeren met een glijmiddel. Om je anus te ontspannen, kun je deze eventueel even masseren met een vinger.

 • Verwijder eventuele lucht

Houdt de ballon in je hand, met het tuitje nog steeds omhoog, en knijp er zachtjes in totdat er water uit het tuitje komt. Hiermee verwijder je alle lucht. Een beetje lucht in de darmen is niet erg, maar dat zorgt er wel voor dat je winden gaat laten.

 • Steek het tuitje in je anus

Steek het tuitje 3-5 centimeter diep in je anus. Niet te ver! Als het ongemakkelijk gaat voelen, meteen stoppen.

 • Duw het water naar binnen

Knijp nu stevig in de ballon en duw het water naar binnen. Afhankelijk van de kwaliteit van de ballon, moet je soms hard knijpen. Dat is niet erg. Je voelt het water naar binnen stromen.

 • Houd dit een paar minuten vast

Net zoals bij de andere methode, probeer je het water minimaal 1 minuut (liever 3 minuten) binnen te houden. Je kunt eventueel een beetje bewegen, of op en neer springen, om het water beter zijn werk te laten doen. Wel voorzichtig in verband met de gladde douchevloer!!

 • Spuiten maar!

Na de 3 minuten, of als je het niet meer kunt houden, spuit je het water eruit. Dit kun je gewoon onder de douche doen, maar als je zeker wilt zijn is het toilet een betere keuze. Er kunnen namelijk grotere stukken ontlasting mee naar buiten komen.

 • Herhalen

Herhaal dit hele proces totdat het water er helder en reukloos weer uitkomt. Mogelijk wel tot 5 keer, maar voor mij persoonlijk is vaak 2-3 keer voldoende.

 • Maak je anus schoon

Na het hele proces maak je de buitenkant van je anus schoon met water en zachte zeep.

 

Een anaal douche kopen?

Ben je inmiddels overtuigd van de werking en de veiligheid van een anaal douche? Het is aan jou om te kiezen tussen de snelheid van een anaal douche als opzetstuk op de doucheslang, of het gemak van een klysma.

 

Zelf heb ik deze in mijn badkamer:

                                 

Ik gebruik hem al jaren, zonder enige problemen. Een echte aanrader!

 

Over hoe een anale douche werkt, heeft voor jou nu geen geheimen meer. Doe het voorzichtig en luister naar je lichaam.

 

En vooral: Geniet daarna intens van de anale seks!

Laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden beoordeeld voordat ze worden gepubliceerd