Is anale seks schadelijk? Alles wat je moet weten over kontneuken

Kontneuken. Anale seks. De penis, een vinger of seksspeeltje in je anus stoppen. Veel mannen dromen ervan. Homo’s doen het vaak. En heel wat vrouwen staan er afwijzend tegenover. Is anale seks schadelijk? Waarom willen mannen anale seks? En hoe begin je eraan? Lees zeker verder!

 

Waarom anale seks? Omdat het bijzonder lekker kan zijn!

“Is anale sex fijn?” moet zowat de eerste vraag zijn die naar boven komt bij dit onderwerp. Voor sommigen zeker en vast, mits de juiste voorbereiding. De anus van zowel mannen als vrouwen zit boordevol zenuwuiteinden en is dus ook super gevoelig en een potentiële erogene zone.

 

Anale seks is trouwens niet alleen iets voor een vrijpartij tussen twee mannen, ook in een man-vrouw relatie kan het z’n plaats hebben. Bij mannen wordt tijdens anale penetratie de prostaat gestimuleerd en daarom vinden ook sommige heteromannen het fijn als hun vrouw hen anaal verwent met een speeltje bijvoorbeeld.

 

En wat vinden vrouwen van anale sex? Door de eerder genoemde zenuwen in de anus, kan het ook voor een vrouw een bijzonder opwindende, nieuwe ervaring zijn. Maar dat verschilt van persoon tot persoon.

 

Hoe voorbereiden op anale seks?

De sluitspier is het niet gewend dat er iets naar binnen wordt geduwd, maar toch is deze spier erg rekbaar en kun je deze “trainen”.

 

Hoe begin je met anale sex? Rustig aan! Je moet niet onmiddellijk starten met een stomende vrijpartij met anale penetratie. Je kunt beter zelf al eens op verkenning gaan bij jezelf, door bijvoorbeeld tijdens het douchen je anus en anale zone te masseren en te ervaren hoe dat voelt.

 

De volgende stap zou kunnen zijn dat je met behulp van glijmiddel, terwijl je rustig op je zij op bed ligt, een vinger naar binnen brengt. Er zijn ook heel wat anale speeltjes te verkrijgen die je kunnen helpen met de voorbereiding. Neem zeker eens een kijkje op mynewside.com.

 

Voor je begint met de eigenlijke daad: ga eerst naar het “groot toilet” om je darmen te ledigen. Was je anale zone en bilspleet en je zou eventueel een klysma kunnen doen als je je daar prettig bij voelt.

 

Opgelet: doe het niet als je geconstipeerd bent of diarree hebt, dat maakt het gewoon een messy ervaring die alles behalve erotisch is.

 

Doet het pijn?

Waarom doet seks pijn als je het via de “achterdeur” doet? Waarschijnlijk omdat je te vlug gaat en niet voldoende aandacht aan de voorbereidingen hebt besteed. De anus heeft in tegenstelling tot de vagina niet de mogelijkheid om zichzelf te bevochtigen voor het liefdesspel, dus is glijmiddel onmisbaar.

 

Daarnaast is geduld een schone deugd. Langzaamaan is de boodschap! Probeer ook volledig te relaxen zodat ook de sluitspier zich ontspant. Bovendien geldt: als je flink opgewonden bent, zal de sluitspier nog meer rekbaar zijn.

 

Een langdurig voorspel met eventueel orale of vaginale seks is een aanrader. Ook een orgasme hebben voor de anale penetratie maakt het geheel makkelijker en des te heter.

 

Is anale sex gevaarlijk? Als je het juist aanpakt niet! Vraag je partner altijd om voorzichtig te zijn, glijmiddel en een condoom te gebruiken en om  onmiddellijk om te stoppen als het pijn doet. Eerst vaginale seks en daarna anale penetratie kan perfect, maar ga niet van de anus over naar de vagina (of mond) zonder de penis grondig te wassen en een nieuw condoom om te doen, want anders zou een (vaginale) infectie wel eens een domper kunnen zetten op jullie seksleven.

 

Welke standjes voor de lekkerste sex “langs de achterdeur”?

Niet elk standje geeft een makkelijke penetratie via de anus, daarom is het zeker in het begin belangrijk om een geschikt standje te kiezen.

 

Lepeltje-lepeltje langs achter: de krijgende partner ligt op zijn/haar zij met één been opgetrokken - het ideale standje voor “newbies”.

 

Cowgirl/-boy: de krijgende partner laat zich gehurkt op de stijve penis zakken en heeft zo zelf de controle over de diepte en snelheid van de penetratie.

 

Missionaris: good old, not so boring missionaris met opgetrokken benen is perfect om elkaar ondertussen sensueel in de ogen te kijken.

 

Doggy-style: op z’n hondjes in de anale versie - de “gever” heeft grote controle, enkel geschikt voor iets gevorderde “kontneukers”.

 

Keep it safe

Zoals bij alle vormen van seks, is het ook bij anale penetratie belangrijk om het veilig te doen. De anus is vatbaar voor scheurtjes, wat voor kleine bloedingen kan zorgen. Gebruik dus altijd een condoom!

 

Er bestaan speciale, extra stevige condooms voor anale seks. Kies voor een kwalitatief, goed passend exemplaar van Newside Sexshop Amsterdam dat je elke 15 minuten vervangt om scheuren door het schuren te voorkomen.

Laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden beoordeeld voordat ze worden gepubliceerd