Een condoom draag je natuurlijk om jezelf goed te beschermen tegen ongewenste zwangerschap en soa’s. Het is daarom belangrijk om de juiste condoom maat te dragen. Maar wat is de juiste maat? Slechts bij zo’n 60% van de mannen zit de standaard maat goed, bij de rest te strak of te los. Kortom, hoog tijd om het meetlint erbij te pakken!

Welke condoom maat heb ik?

Jouw condoom maat berekenen is gelukkig geen lastige klus. Je hebt alleen de omtrek van het dikste deel van je penis in volledige erectie nodig. Dit achterhaal je gemakkelijk via een flexibel meetlint. Heb je deze niet? Print hier jouw meetlint

Als tweede tool kan je een touwtje naast een liniaal leggen. Bekijk daarna onderstaande tabel en je weet direct je maat.

Condoom maat tabel: 

Omtrek penis

Maat condoom

Kleiner dan 10 cm

47 mm

10 tot 11 cm

49 mm

11 tot 11,5 cm

53 mm

11,5 tot 12 cm

57 mm

12 tot 13 cm

60 mm

13 tot 14 cm

64 mm

Groter dan 14 cm

69 mm

 

Maten tot 49 mm vallen onder kleine condooms, maten na 57 mm vallen onder grote condooms. Alles daartussen valt onder de standaard condooms.

Tip: merk je tijdens het vrijen dat de condoom toch scheurt, snel afrolt of dusdanig afknelt dat je je erectie verliest? Kies dan voor een maatje groter. Glijdt hij juist af of blijft hij niet goed zitten? Dan neem je een maatje kleiner.

Invloed van lengte penis op condoom maat

Wist je dat de lengte van je penis niets zegt over de maat van de condoom? De meeste condooms hebben een lengte van zo’n 20 centimeter. Indien de condoom voor jou aan de korte kant is dan rol je hem zover mogelijk af. Bij een lange penis rol je het laatste stukje simpelweg niet af. Het gaat er immers om dat de kop van de penis afgeschermd is, zodat het sperma niet weg kan. 

Online condooms in jouw maat bestellen 

Bij Newside hebben we een enorme selectie condooms van de beste merken, waaronder Durex, Manix Skyn, Lelo, My Size en eigen merk Newside condooms. Dit uiteraard in verschillende maten, smaken, texturen en diktes. We verzenden discreet en je pakket gaat dezelfde dag nog op de post wanneer je op werkdagen vóór 17.00 uur hebt besteld.

Bekijk hier alle condooms van Newside

Cockring maat bepalen

Bij Newside hebben we een enorme selectie condooms van de beste merken, waaronder Durex, Manix Skyn, Lelo, My Size en eigen merk Newside condooms. Dit uiteraard in verschillende maten, smaken, texturen en diktes. We verzenden discreet en je pakket gaat dezelfde dag nog op de post wanneer je op werkdagen vóór 17.00 uur hebt besteld.

Wil je graag een stevigere erectie? Dan biedt een cockring uitkomst. Een cockring mag niet té strak zitten, maar uiteraard ook niet te los. Benieuwd hoe je ook de juiste maat cockring bepaalt? Dat werkt weer net even anders dan bij de maatbepaling van de condoom. Wel zet je dezelfde meetmethode in, dus je kunt dat meetlint nog wel even bij de hand houden! We vertellen je hoe het werkt:

  1.     Meet de diameter van de penis in erectie op de plek waar je de cockring wilt dragen;
  2.     Deel de omtrek door 3,14 (pi) – zo bereken je de diameter;
  3.     Haal van de uitkomst nog 3 tot 4 mm af, dit is je maat.*

Voorbeeld: diameter is 12 centimeter, dit deel je door 3,14 = diameter van 3,8 centimeter. Hier haal je 3 tot 4 mm vanaf, dan kom je uit om een maat van 3,4 tot 3,5 centimeter.

*Let op, dit is een richtlijn, soms kan het materiaal ook invloed hebben op de juiste maat. Een siliconen cockring rekt bijvoorbeeld beter mee dan een van metaal. Optioneel kun je ook een cockring set bestellen om in praktijk te ervaren wat het beste bij je past.

Ook ligt het eraan hoe je de ring draagt. je kan de ring voor de ballen dragen in het begin van de schacht of achter de ballen dit heeft ook invloed op de maat en is een persoonlijke voorkeur. 

Online cockring bestellen 

Zo, nu je dit ook weet heb je meteen een goede reden om een fijne cockring te bestellen. Bij Newside hebben we een ruime selectie van verschillende modellen en maten. Wat dacht je van een vibrerend model, misschien wel een met afstandsbediening om de touwtjes in handen van je partner te leggen? Een met rekbaar siliconen of juist van hard materiaal? Aan jou de keuze! .

Ontdek hier alle cockringen van Newside


Laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden beoordeeld voordat ze worden gepubliceerd