Is seks goed voor de gezondheid?

Hoeveel calorieën je kunt verbranden met een stevige vrijpartij hebben we eerder al uitgezocht, en weten ook dat seks de band met je partner versterkt. Maar wist je ook dat lovemaking goed is voor je immuunsysteem? Dat het helpt om het hart en bloedvaten gezond te houden? Stress is verleden tijd en zelfs hoofdpijn wordt minder door te vrijen. Hieronder overlopen we alle voordelen en zoeken we uit hoe vaak seks het gezondst is!

 

Hoe gezond is seks?

Een stomende nacht is behalve voor lichamelijk genot ook goed nieuws voor je immuunsysteem. Uit Amerikaans onderzoek uit 2012 bleek dat mensen die één tot twee keer per week tussen de lakens duiken, een hoger gehalte aan immunoglobulinen hebben. En laat dat nu net de eiwitten zijn die helpen om infecties en ziektes te bestrijden. More is hier trouwens niet altijd beter, want drie keer per week seks hebben zou dan weer een lager gehalte aan deze stofjes geven.

 

Ook wie vaak last heeft van stress zou eens wat meer moeten genieten van het liefdesspel, want dan blijk je beter om te kunnen met lastige situaties en blijft je bloeddruk lager tijdens stressmomenten. Dat laatste geldt vooral voor wie samenwoont en regelmatig tussen de lakens duikt.

 

Heb je nog redenen nodig waarom seks gezond is? Wat denk je van het verzachten van pijn en het in topvorm houden van het hart en bloedvaten? Of misschien zegt het makkelijker inslapen na een vrijpartij wel iets? En voor mannen zorgt regelmatig ejaculeren (zo'n 21 keer per maand) voor een serieuze vermindering van de kans op prostaatkanker.

 

Waarom helpt seks tegen hoofdpijn

"Vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn"... het is eigenlijk een slecht excuus om vanonder het vrijen uit te komen, want seks zou net goed kunnen zijn tegen hoofdpijn!

 

Onderzoek met 800 patiënten die te maken hebben met migraine en 200 personen met clusterhoofdpijn, kwam alvast tot een interessante conclusie. Zo'n 60% van de migraine-groep ervaarde verlichting van de klachten, of waren zelfs volledig migraine-vrij na een vrijpartij. Bij clusterhoofdpijn waren de resultaten iets minder indrukwekkend, maar nog altijd de moeite: 37% had nog weinig of geen klachten na een potje stoeien.

 

Dat zou te maken kunnen hebben met het vrijkomen van het hormoon endorfine, wat een natuurlijke pijnstiller is. Of met het verlagen van de bloeddruk. Je bent ook even met totaal andere dingen bezig, vergeet de dagelijkse zorgen en geeft je over aan de sensaties van je lichaam. Dat alles samen kan een positief effect hebben op migraine of hoofdpijn.

 

Laat die pijnstiller bij een volgende aanval van migraine of hoofdpijn eens achterwege en probeer of wat geflikflooi de oplossing kan bieden. Trouwens: een orgasme krijgen helpt nóg beter!

 

Hoe vaak moet je het doen?

Het antwoord op de vraag "Is seks goed voor de gezondheid" is ondertussen duidelijk. Maar hoeveel keer seks per week is gezond? Minstens één keer per week lekker van bil gaan lijkt zowat de magische drempel om gezondheidseffecten te ervaren. Gemiddeld twee keer per week tussen de lakens duiken zou je leven zelfs met drie tot acht jaar kunnen verlengen.

 

Is seks goed voor de gezondheid als je het vaker doet? Is elke dag seks gezond? Hoe vaker je het doet, hoe meer voordelen, toch? Als jij en je partner daar zin in hebben, absoluut! Maar het hoeft natuurlijk geen taakje op je to-do-lijstje voor een betere gezondheid te worden.

 

Erotische games van Newside sexwinkel Amsterdam kunnen je helpen om op verkenning te gaan en nieuwe dingen uit te proberen. Elkaar lekker teasen en gek maken om de vrijpartij langer te laten duren? Check! Want langer seks betekent meer verbruikte kcal en meer gezondheidsvoordelen.

 

Conclusie: waar is seks goed voor?

Voor je hart, voor je stressniveau, voor je bloeddruk... Seks helpt om fit te blijven, de kans op prostaatkanker te verminderen, stimuleert je weerstand én kan zelfs helpen om hoofdpijn te verzachten. Op de vraag "is seks gezond?" antwoorden wij dus volmondig "ja!".

 

Naast de lichamelijke voordelen, is het ook op emotioneel vlak bijzonder goed om regelmatig "psysical" te zijn. Het geeft je zelfvertrouwen een boost, zorgt voor een diepere connectie met je partner en maakt je gelukkig.

 

Een stevige vrijpartij 's avonds kan helpen om makkelijker in te slapen. Tenslotte zou je langer kunnen leven als je regelmatig vrijt.

 

Redenen genoeg om eens langs Newside Eroticshop Amsterdam te surfen om je seksleven een boost te geven. Van speeltjes voor haar en hem (of om samen te gebruiken), tot pikante lingerie, moodsetters, zweepjes en zoveel meer... Wedden dat je je op slag gezonder voelt! 

 

 

Laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden beoordeeld voordat ze worden gepubliceerd