Hoe kun je het klaarkomen uitstellen?

 

Het is de wens van heel veel mannen: Het klaarkomen uitstellen. Natuurlijk wil je een ‘god’ in bed zijn, en aan je (nieuwe) partner tonen dat je je ejaculatie volledig kunt beheersen. Maar wens en realiteit gaan hier (helaas) niet altijd samen.

 

Het is en blijft nog steeds een taboe: Problemen in bed. Voor de mannen is, naast het uitblijven van een erectie, het (veel) té vroeg klaarkomen het grootste probleem.

 

Laten we duidelijk zijn: Te snel klaarkomen is beslist géén ziekte! De achterliggende oorzaken kunnen heel divers zijn en, in tegenstelling tot erectieproblemen, relatief eenvoudig zelf te behandelen. Zonder de hulp van je huisarts. Want ja, ook met je huisarts praten over minder snel klaarkomen is erg lastig.

 

Wat is voortijdige ejaculatie precies?

We spreken van te vroeg klaarkomen als de ejaculatie plaatsvindt heel kort na de penetratie. Je hebt het gevoel dat je op geen enkele manier het klaarkomen uit kunt stellen.

 

Een ‘normale’ penetratie kan wel tot 10 minuten duren, afhankelijk van onder andere leeftijd en de hoeveelheid seks in de afgelopen periode. Maar als je steeds maar weer te snel klaarkomt, dan haal je vaak de 2 minuten niet, soms nog korter.

 

Dit heeft een negatieve invloed op je zelfvertrouwen, je zelfbeeld, en natuurlijk op je relatie. Voor beide partners kan dit heel erg frustrerend zijn

 

Is dit herkenbaar voor jou?

 

Waarom kom ik zo snel klaar?

De oorsprong van te snel klaarkomen is zelden lichamelijk, hoewel dat nooit uitgesloten kan worden.

 

Wereldwijd zijn specialisten het erover eens dat het voortijdig klaarkomen vaak verband houdt met psychologische klachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan angst, intense stress, of een laag libido.

 

Als je jezelf hierin direct herkent, dan wordt het tijd om die problemen eerst aan te pakken.

 

Hoe kun je het klaarkomen uitstellen?

Op internet circuleren de meest bizarre tips en trucs om het klaarkomen uit te stellen. Sommige kunnen effectief zijn, maar in de meeste gevallen is de tip een opmaat naar een e-book, waarbij je direct je bankpas kunt trekken. Niet doen!

 

Gelukkig zijn er een aantal betrouwbare oplossingen die in 9 van de 10 gevallen een oplossing bieden, zonder tussenkomst van een huisarts.

 

Je perineum trainen

Als je aan het plassen bent, en je wilt het onderbreken, dan trek je automatisch de spieren aan die zich tussen je anus en je balzak bevindt. Juist, dat is het perineum. Hoe sterker deze spier, hoe beter je het klaarkomen uit kunt stellen.

 

Deze spier is heel gemakkelijk te trainen: Tijdens het plassen span je de spier aan en houdt dit 5 à 6 seconden vol. Daarna rustig verder plassen, en herhalen. Als je dit trouw doet, dan is je perineum na een paar weken in staat om je sperma tegen te houden, op het moment dat JIJ dat wilt!

 

Een getrainde perineum voorkomt op termijn ook incontinentie, dus snijdt het mes aan twee kanten.

 

Neem de tijd voor het vrijen

Vrijen draait niet alléén om neuken en klaarkomen. Lekker vrijen is vooral voorspel, elkaar aanraken, strelen, seksspeeltjes gebruiken, lieve woordjes, elkaar opwinden, en ja: ook penetreren.

Gebruik het penetreren (gedurende bijvoorbeeld 10 seconden) om je partner te ‘plagen’. Wissel dit allemaal af en je zult merken dat je extreem opgewonden raakt, maar (nog) niet tot het punt dat je klaar moet komen.

 

En op het moment dát je uiteindelijk klaarkomt, is het orgasme extreem intens voor jezelf én voor je partner!

 

Natuurlijk is dit voor iedereen anders, dus probeer hiermee te experimenteren. Verleg je focus van de geslachtsorganen naar het HELE-lichaam. Hetzelfde geldt voor je partner.

 

Is Delay Spray een oplossing?

Er zijn mannen die een delay spray tijdelijk gebruiken, tijdens de behandeling van de psychische problemen of in de trainingsperiode van het perineum. Er zijn ook mannen die delay spray bijna permanent gebruiken.

 

Delay spray is in ieder geval het proberen waard.

 

Klik hier voor een overzicht van delay sprays.

Laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden beoordeeld voordat ze worden gepubliceerd