Seks met jezelf: Hoe moet je aftrekken?

 

Soloseks, seks met jezelf, masturberen, aan je paal trekken, rukken, of aftrekken: Het maakt niet uit hoe je het noemt, aftrekken is één van de weinige dingen die bijna iedere (jonge) man doet, heeft gedaan, of nog zal doen.

 

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 95% van de (jonge) mannen zichzelf met een bepaalde regelmaat aftrekken, of dat ooit hebben gedaan.

Verbaast je dat? Je bent beslist niet de enige, maar masturberen of aftrekken is niet bepaald een onderwerp wat tijdens een verjaardagsvisite besproken wordt. Er rust nog steeds een taboe op. Jammer, want er is niks mis mee. Integendeel, het heeft juist voordelen voor je gezondheid.

 

Jezelf lekker aftrekken: Iedereen doet het, maar niemand praat erover!

 

Bewust of onbewust, de meesten van ons masturbeerden al op hele jonge leeftijd: Kleine kinderen raken vaak hun eigen geslachtsdelen aan en, voor zover we weten, doen ze dat omdat ze troost zoeken. Daarmee ervaren de kinderen ook een vorm van plezier. Deze vroege seksuele prikkel is natuurlijk niet te vergelijken met het seksuele plezier wat (jong) volwassenen ervaren. Hoewel de motivering en de uitvoering verschillend zijn, is het toch een vorm van masturberen.

 

Wat is masturberen?

Masturberen is, kort gezegd, jezelf seksueel stimuleren door het strelen van je geslachtsdelen en andere gevoelige delen van je lichaam.

 

Ondanks de vele mythes die rondgaan op het internet, kan ik je verzekeren dat masturberen of aftrekken geen negatieve gevolgen zal hebben voor je lichamelijke en mentale gezondheid. Integendeel: De hele medische wereld is het erover eens dat aftrekken een gezonde manier is om een gevoel van welzijn te creëren, om jezelf te ontdekken over wat je wel of niet plezierig vindt, en om vertrouwd te raken met je eigen lichaam.

 

Hoe moet je aftrekken

‘Hoe moet je jezelf aftrekken? is een veel gestelde vraag, met name onder jongvolwassenen die nog geen seksuele ervaring hebben. Maar let op: Ook de mannen die denken veel ervaring te hebben, raad ik aan om door te lezen. Aan het einde van dit artikel geef ik je een paar geweldige tips om het aftrekken lekkerder en vooral explosiever te maken!

 

Maar eerst even die vervelende mythes uit de wereld helpen.

 

Jezelf lekker aftrekken zal NIET zorgen voor:

 • Hoofdpijn, blindheid of andere problemen met je ogen veroorzaken.
 • Haargroei op je handpalmen.
 • Meer puistjes.
 • Een grotere of een kleinere penis.
 • Een verandering in kleur, gevoeligheid, of uiterlijk van je penis of ballen. (Behalve tijdens seksuele opwinding met een erectie, maar dat is normaal)
 • Betere of slechtere vruchtbaarheid.

 

Jezelf aftrekken kan WEL zorgen voor:

 • Lichamelijke en mentale ontspanning.
 • Verbetering van de bloedsomloop.
 • Verhoging van het gemak om een orgasme te beheersen qua timing.
 • Het verlichten van depressies of angsten door het vrijmaken van endorfine. (De ‘gelukshormonen’ in je hersenen)
 • Het verbeteren van je eigen lichaamsbeeld en (seksueel) zelfrespect.

 

Kortom: Jezelf aftrekken is heel normaal en is zelfs goed voor je gezondheid!

 

En dan nu de praktijk: Hoe moet je aftrekken?

Allereerst moet je natuurlijk ‘in the mood’ zijn. Aftrekken om het aftrekken gaat in de meeste gevallen niet werken. Ook een routine van ‘jezelf aftrekken voordat je gaat slapen’ is bijna een ‘moet je’. Natuurlijk niks mis mee als jij je daar zelf goed bij voelt. Helemaal oké. Maar jezelf aftrekken is veel spannender als je het doet wanneer je daar zin in hebt, als je jezelf geil voelt. Dat kan op school zijn (even naar de WC), gewoon thuis (slaapkamerdeur op slot doen!), of op je werk. Maakt niet uit. Alles is ok!

 

Door je geile gevoel, en door jezelf op al jouw gevoelige plekjes te strelen, begint je penis te groeien totdat je uiteindelijk een stevige erectie hebt.

 

In het kort: Hoe moet je aftrekken?

Je sluit je handpalm rond je stijve penis, en maakt een op en neer gaande beweging waarbij je voorhuid steeds over je eikel getrokken wordt. Hierdoor wordt je eikel (het meest gevoelige deel van je lichaam) maximaal gestimuleerd waardoor je uiteindelijk een orgasme zult krijgen. Tijdens het klaarkomen voel je je ‘high’, begint je lijf te kronkelen, en komt er, vaak met grote kracht, sperma uit je penis.

 

Veel mensen fantaseren voor en tijdens het aftrekken over wat ze seksueel zouden doen als ze helemaal alleen zouden zijn, of als ze met een partner zouden zijn. Bijvoorbeeld op klaarlichte dag seks met een partner in de keuken, of in de tuin. En wat dacht je van een triootje met die twee leuke zusjes verderop in de straat? Fantaseer er maar op los!

 

En ja, veel mannen proberen hun eigen penis te bereiken met hun mond. Natuurlijk supergeil, maar hoe lenig je ook bent, jezelf pijpen gaat je echt niet lukken.

 

Maar je kunt heel veel andere dingen doen:

Je hele lijf zit met gevoelige plekjes. Hoewel dit voor iedereen anders is, kun je proberen om de binnenkant van je benen te strelen, je tepels, je nek, je gezicht, of misschien zelfs je voeten. Neem de tijd om dit allemaal te ontdekken.

 

Jezelf lekker aftrekken op de manier zoals JIJ dat wilt!

Onthoud goed dat je alleen bent, en dat alles wat doet om jou gaat. JIJ bent de hoofdrolspeler en alleen JIJ beslist wat goed voor is en wat lekker voelt. Het gaat beslist niet over wat je hebt gezien of hebt gehoord, of over wat je denkt te moeten doen om te kunnen ‘presteren’ als je met seks hebt met een partner.

 

Veel mensen vinden het lekker om gewoon af te trekken, zonder poespas. Als jij je daar goed bij voelt, is dat natuurlijk oké. Anderen vinden het erg opwindend om met hun penis tegen een stoel aan te schurken. Wees creatief, alles is goed!

 

2 tips voor méér opwinding tijdens het aftrekken

De basisprincipes zijn nu duidelijk, maar er is meer. Met veel fantasie en creativiteit kun je een paar flinke stappen verder gaan voor meer plezier, meer opwinding, leidend tot een overweldigend orgasme.

 

Klaarkomen wanneer JIJ dat wilt

Waar jezelf aftrekken heel goed voor is, is jezelf trainen om je orgasme zo lang mogelijk uit te stellen tot het moment dat je het ZELF wilt. Deze training kan erg behulpzaam zijn als je bijvoorbeeld met een partner op hetzelfde moment klaar wilt komen. Jij, of je partner, zult zich dan moeten kunnen beheersen tot het moment dat jullie beide er klaar voor zijn.

 

Tijdens het aftrekken voel je op een bepaald moment dat je bijna op het punt bent van ‘no-return’. Op dat moment stop je ogenblikkelijk met aftrekken, je spant je sluitspier aan, en gun je jezelf een minuutje rust. Ondertussen kun je doorgaan met strelen van andere delen van je lichaam. Wat je prettig vindt. Daarna begin je weer rustig met aftrekken tot je op hetzelfde punt belandt. Hou dit zo lang mogelijk vol. Hiermee train je jezelf in het gecontroleerd klaarkomen op het moment dat JIJ wilt.

 

Gebruik seksspeeltjes

Ook voor de man zijn er heel veel seksspeeltjes op de markt. Denk maar eens aan een cockring of een buttplug. Met name deze laatste is erg populair. Maar let op: Hoe lekker het ook is, stop niet zomaar iets in je anus. In alle geiligheid ben je misschien in staat om van alles te doen wat in basis gevaarlijk is. Iets wat relatief klein is en niet bedoeld is als seksspeeltje, kan door een natuurlijke spierbeweging zomaar naar binnen glippen. Kun je je voorstellen hoe dat zal voelen? En daarna moet je naar de eerste hulp. Dat zal erg gênant worden. Niet doen dus!

 

Een voor dit doel gemaakte buttplug, samen met een glijmiddel, is heel erg veilig omdat de basis (het deel wat buiten de anus blijft) veel breder is dan de top. Op deze manier is naar binnen glijden onmogelijk.

 

Ook een stofzuiger is een veelbesproken hulpmiddel. Maar je penis in de stofzuigerslang stoppen is niet alleen erg vies, maar ook nog eens gevaarlijk.

 

Wil je je penis ergens veilig instoppen, probeer dan eens een Fleshlight: Een waanzinnige kunstvagina met binnenin een speciale textuur voor maximale stimulatie van je penis. Gegarandeerd een explosief orgasme. Je kunt deze zelfs met een zuignap aan de douchewand bevestigen. Veel mogelijkheden en veel plezier!

 

En dan nog dit…

Jezelf lekker aftrekken is een zeer gezonde bezigheid wat je veel plezier en een explosief orgasme kan brengen. Neem je tijd en ontdek, je eigen lijf, je eigen grenzen, je eigen gevoelens.

 

Want laten we eerlijk zijn: Jij bent de enige die weet waar je grenzen liggen en wat je plezierig vindt. Geen enkele partner kan daar ooit aan tippen!

Laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden beoordeeld voordat ze worden gepubliceerd