De eerste keer seks: al je vragen beantwoord!

Op een gegeven moment ben je klaar om voor het eerst te vrijen met iemand. Maar wanneer seks in een relatie op de agenda komt te staan, zul je ook een heleboel vragen krijgen. Hoe begin je met seks? Hoe voelt seks? Hoelang duurt seks gemiddeld? Hoe lang bloed je na de eerste keer seks? Doet het pijn? Hieronder geven we duidelijke antwoorden!

 

Wanneer zijn jullie er klaar voor?

Stel… je bent al een tijdje een stelletje en plots krijgen jullie allerlei gevoelens - down there. Hoe weet je dan dat je er klaar voor bent? Dat kun je voelen.

 

Heb je soms erotische gedachten over je liefje? Krijg je tijdens het zoenen al een zin om je vriend(in) op bepaalde plekken aan te raken? Dat is al een goed begin!

 

Daarnaast is het ook van belang dat je je veilig voelt, dat je hem/haar vertrouwt en dat jullie eerlijk met elkaar kunnen praten. Je mag je nooit gedwongen voelen of met iemand naar bed gaan uit angst deze persoon te verliezen.

 

Wanneer ben je ontmaagd?

Voor een jongen kun je zeggen dat hij ontmaagd is wanneer hij z’n penis voor het eerst in een vagina of anus stopt. Een meisje is pas ontmaagd als haar maagdenvlies breekt, toch? Niet helemaal…

 

Het kan zijn dat haar maagdenvlies al gescheurd is door bijvoorbeeld te sporten, bruuske bewegingen, vallen, masturbatie… Ook is het maagdenvlies helemaal geen vlies, maar een soepel randje weefsel dat helemaal niet hoeft te bloeden als de eerste penetratie rustig gebeurt. Het is dus een fabeltje dat een meisje MOET bloeden de eerste keer.

 

Is het normaal dat je bloed na seks? Ja hoor, geen paniek als het toch gebeurt. Hoe lang blijf je bloeden na de eerste keer seks? Dat zou vrij kort moeten zijn, maar kan tot 24 uur na “de daad” blijven duren (lichtjes). Duurt het 2-3 dagen of is het bloedverlies erg hevig? Dan is het tijd om even bij de huisarts langs te gaan.

 

Doet de eerste keer pijn?

Waarom doet de eerste keer seks pijn? Omdat je gespannen bent en/of jullie niet voldoende aandacht hebben besteed aan het voorspel. Je bent waarschijnlijk nerveus om de eerste keer in bed te duiken en daarom is je lichaam wat gespannen, ben je niet heel vochtig en kan het pijn doen.

 

Zorg ervoor dat je opgewonden genoeg bent en jullie de tijd hebben genomen om te zoenen en elkaar aan te raken. Het meisje eerst beffen voor je bij haar naar binnen gaat, is lang geen slecht idee!

 

De eerste keer seks: met deze tips gaat het vlot!

 

  1. Leer eerst je eigen lichaam kennen

Zo kom je te weten wat je lekker vindt en welke aanrakingen je opwinden. Jezelf op verschillende plekken aanraken en masturberen is een goede manier om je lichaam te leren kennen. Als meisje kun je eventueel eens een vinger naar binnen brengen.

 

  1. Ga niet direct “all the way”

Het is nog zo fijn om elkaars lichaam te ontdekken met aanrakingen, likjes, kusjes… Dit noemen we het voorspel en is belangrijk om opgewonden te raken (lees: een erectie voor hem en een nat poesje voor haar).

 

  1. Leg niet teveel de nadruk op het orgasme

Ja, klaarkomen is leuk, en misschien heb je het al mogen ervaren tijdens “seks met jezelf”, maar dat wil niet zeggen dat jullie eerste vrijpartij direct moet eindigen in een hoogtepunt (voor allebei). Vrijen zonder klaar te komen is ook heel lekker!

 

  1. Zorg voor een rustige omgeving

Kies liefst voor een rustige omgeving waar jullie ongestoord jullie gang kunnen gaan. Hoelang duurt seks en hoeveel tijd moet je ervoor uittrekken? Dat kan verschillen van 5 minuten tot een uur of langer. Maar als je een uitgebreid voorspel meetelt, moet je toch minstens een half uurtje rekenen zonder dat ouders of broers/zussen op de deur komen kloppen.

 

  1. Doe het veilig

Waarom is veilige seks belangrijk? Omdat je ook tijdens de eerste keer zwanger kunt worden! En ook voor SOA’s (seksueel overdraagbare aandoeningen) moet je opletten - het is immers misschien niet allebei jullie eerste keer. Maak er een goede gewoonte van om een condoom te gebruiken. Koop ze lekker anoniem online bij NewSide Eroticshop Amsterdam.

 

Moeten jullie na de eerste keer elke keer seksen wanneer jullie elkaar zien? Nee hoor! Hoe vaak gemiddeld seks per week normaal is, hangt er echt van af. Kunnen jullie vaak ongestoord alleen zijn? En hoe vaak hebben jullie zin?

 

Ook hier geldt: praat erover en doe niets tegen je zin of onder druk. Het is niet omdat de eerste keer achter de rug is, dat je nu constant seks moet hebben.

Laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden beoordeeld voordat ze worden gepubliceerd