Zoveel vormen, structuren, kleuren en maten om uit te kiezen.
Als je nieuw bent in de wereld van de seksspeeltjes kan de grote keuze je overweldigen. Ook als ervaren gebruiker kun je je nog iedere dag aangenaam laten verrassen, omdat alle ontwikkelingen in seksspeeltjesland nooit stoppen. Hoe weet je nou welk seksspeeltje helemaal voor jou is gemaakt? Dit is precies wat je gaat leren in deze stap-voor-stap gids. 

Hoe kies ik het perfecte seksspeeltje? 
Geen lichaam is hetzelfde. Jij bent uniek en dat geldt ook voor jouw voorkeuren. Of je nou een beginner bent of een echte verzamelaar, het is goed om je zoektocht naar je volgende aanwinst te beginnen met een paar goede vragen. Wil jij het seksspeeltje van jouw dromen vinden? Laat je gidsen door de volgende vragen. 

Vraag 1. Welk lichaamsdeel wil je ermee verwennen?
Het eerste waar je bij seksspeeltjes misschien aan denkt zijn genitaliën. Die bestaan ook weer uit allemaal anatomische plekjes, die tot op de vierkante centimeter te verwennen zijn met speciaal daarvoor ontworpen seksspeeltjes.
Seks is gelukkig nog zo veel meer dan alleen genitaliën. Je hebt ook nog tal van andere erogene zones, zoals de huid, anus, of tepels. 

Vraag 2: Wat vind je fijn?
Naast een uniek lichaam heb jij ook unieke verlangens. Om een goed seksspeeltje te kiezen, vraag jezelf eens af:

 • High power
  Kracht en uithoudingsvermogen. Jij gaat voor het werkpaard onder de seksspeeltjes. (Voorbeeld).
 • Draagbaar
  Sommige seksspeeltjes kun je bevestigen aan je lichaam, zodat je lekker je handen vrij hebt. Bijvoorbeeld tijdens het vrijen met je partner. (voorbeeld).
 • Waterproof
  Waterproof  seksspeeltjes kunnen mee in bad of onder de douche. (voorbeeld).
 • Van afstand bedienbaar 
  Lijkt het je leuk om je partner van een afstand de macht te geven over wat jouw seksspeeltje met jou doet? Er komen steeds meer seksspeeltjes op de markt met bediening op afstand. (Voorbeeld).
 • Oplaadbaar
  Jouw geliefde elektrische seksspeeltje moet natuurlijk ook weer op krachten komen. En dan is een USB-poort echt een uitkomst. (Voorbeelden).
 • Handig om mee te nemen 
  Soms zou je je nieuwe beste vriend in een klein doosje willen doen om hem overal mee naar toe te nemen. Dat kan. Veel seksspeeltjes komen in kleine reisformaatjes, of in handige tasjes. (Voorbeeld)
 • Gemakkelijk schoon te maken
  Gewoon even afspoelen, klaar is Kees. Sommige materialen en vormen zijn heel onderhoudsvriendelijk en gaan jaren mee. (voorbeelden).

Vraag 3: Voor wie?
Voor wie is het speeltje bedoeld? Is het alleen voor jouw eigen plezier? Of is het een cadeau voor je partner? Het kan ook een cadeau zijn voor jullie allebei. Veel speeltjes zijn gemaakt om samen plezier mee te hebben: de seksspeeltjes voor partners.

Vraag 5: Wat wil je er aan uitgeven?
Hoeveel je aan een seksspeeltje wilt uitgeven is afhankelijk van de eisen die je aan je speeltje stelt. Soms wil je gewoon heel laagdrempelig een nieuw speeltje introduceren in je liefdesleven. Een simpel speeltje van goede kwaliteit hoeft niet duur te zijn. Maar soms wil je net dat beetje extra, dat voor jou een wereld van verschil maakt. Dat kan ook. 

Om een goede beslissing te maken zou het je kunnen helpen om met een bepaald budget in gedachten op onderzoek te gaan. Bijvoorbeeld onder de €30. Of ergens tussen de €50 en €100. Of is alleen het beste goed genoeg, ongeacht de prijs.

 

Laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden beoordeeld voordat ze worden gepubliceerd