Een goede erectie krijgen en behouden is van belang bij een goed seksleven. Helaas zijn er veel mannen die te maken hebben met erectieproblemen. Erectieproblemen kunnen zich op verschillende manieren voordoen. Denk hierbij aan een erectiestoornis of aan het zoeken naar verschillende manieren om een hardere en langere erectie te krijgen en te behouden. Om je erectie te kunnen verbeteren moeten we op zoek gaan naar de kern van het probleem. Ook delen wij wat tips die je direct kunt toepassen op je eigen leven. 

Het nut van een erectie

Om erachter te komen wat een erectieprobleem kan veroorzaken is het goed om te begrijpen wat precies het nut is van een erectie. Een erectie is er namelijk niet alleen voor jouw genot. Het heeft namelijk een evolutionaire oorsprong. Zoals we weten is seks bedoeld om ons voort te planten. Zonder een erectie kan dit niet mogelijk zijn en zouden we ons dus niet kunnen voortplanten. Een erectie krijgen is echter niet vanzelfsprekend, veel mannen hebben te maken met een erectiestoornis. Er kunnen verschillende redenen zijn dat een erectiestoornis of erectieproblemen ontstaan. Namelijk:

  • De penis ontvang geen of geen juiste signalen van het brein (dit kan komen door neurologische ziekten zoals Alzheimer, Parkinson of bijvoorbeeld Multiple Sclerose (MS))
  • Er is onvoldoende bloedtoevoer naar de penis (met als mogelijke oorzaken hoge bloeddruk, hart- en vaataandoeningen, hoog cholesterol of diabetes)
  • Het erectiele weefsel kan beschadigd zijn (bijvoorbeeld door een bestralingsbehandeling)
Een betere erectie krijgen

Of je nu een erectiestoornis hebt of op zoek bent naar manieren om je erectie langer te behouden, voor beide gevallen zijn er manieren om een betere erectie te krijgen of je erectie te verbeteren.

Tip 1: Stress verminderen

Het ervaren van stress speelt een grote rol bij erectieproblemen. Dit gaat vaak ook gepaard met angst. Het zit namelijk zo: je kunt door te veel stress geen (goede) erectie krijgen, dit zorgt er de volgende keren voor dat er angst ontstaat of er wel een (goede) erectie komt en deze angst zorgt voor nog meer gespannenheid. Op die manier raak je in een vicieuze cirkel van angst en stress. Het is daarom belangrijk om een manier te vinden om jezelf te ontdoen van stress. Vind een manier om te ontspannen. Dit kan erg lastig zijn, vooral in het begin of als je dit niet vaak doet. Iedereen heeft een eigen manier van ontspannen. Wat voor iemand anders heel goed werkt, werkt voor jou misschien juist helemaal niet. Vind daarom een manier die bij jou past en voor jou goed werkt. Voorbeelden van ontspanning zijn bijvoorbeeld yoga of meditatie. Ook vinden sommigen rust en ontspanning bij het nemen van een lange warme douche of warm bad. Het is in ieder geval belangrijk dat je spieren niet onder spanning staan. Gun je lichaam zowel fysiek als mentaal de rust.

Tip 2: Een gezonde lifestyle

Jouw lifestyle kan ook van grote invloed zijn op jouw erectie(problemen). Een gezonde lifestyle kan breed geïnterpreteerd worden. Wat wij hiermee bedoelen zijn de volgende punten:

  • Gezond en gevarieerd eten (beperkte verzadigde vetten, genoeg groente, fruit, gezonde vetten en eiwitten)
  • Een goede nachtrust (zo’n 7 á 8 uur per nacht)
  • Een gezond gewicht (op basis van je Body Mass Index)
  • Regelmatig bewegen (denk aan 20-30 minuten per dag)

Naast deze punten tellen factoren als roken en drinken ook mee in dit lijstje. Roken en drinken kunnen namelijk een negatief effect hebben op je bloedvaten, wat op die manier ook kan zorgen voor een verminderde bloedtoevoer naar de penis. 

Een gezonde lifestyle kan dus zeer effectief zijn voor een betere erectie. Houd wel in gedachten dat het creëren van een lifestyle niet binnen 1 dag gebeurt. Dit heeft tijd, discipline en wilskracht nodig. Als je eenmaal een lifestyle hebt gecreëerd die voor jou werkt, dan zul je merken dat het elke dag makkelijker wordt om die lifestyle te behouden.

Persoonlijk advies op maat

We weten nu wat de verschillende oorzaken kunnen zijn van een erectiestoornis of verminderde erectie. Ook weten we wat jij zelf kunt doen om je erectie te verbeteren. Ieder persoon en daarbij elk lichaam is anders. Dit is iets dat wij erg goed kunnen begrijpen. Daarom nodigen wij je graag uit in de winkel om je zowel een luisterend oor te bieden als persoonlijk advies op maat. Op basis van jouw verhaal en ervaringen kunnen wij vanuit onze expertise en kennis een passend advies geven.

Onze deur staat altijd open en wij vinden dat alles bespreekbaar is, dus aarzel niet om eens gezellig bij ons langs te komen in de beste sex shop van Amsterdam. Een afspraak maken voor een persoonlijk advies is ook mogelijk via ons contact formulier.

Laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden beoordeeld voordat ze worden gepubliceerd